Kéménybélelés Budapesten

szakiadmin képe

Megbízható kéményes csapat vállalja kémények utólagos javítását, kémények építését, felkészítését kondenzációs gázkazánok fogadására, kéménybélelés szakszerűen Budapesten és a környező településeken. A kémény egy családi ház vagy társasház veszélyes üzeme. Ezért kiemelten fontos annak rendszeres ellenőrzése, karbantartása és javítása. Manapság egyre többször hallani sajnos súlyos vagy halálos kimenetelű szén-monoxid mérgezésről, ezek mögött az utólagosan szigetelt falak, tökéletesen záródó műanyag ajtók és ablakok vannak de sok esetben a kémény is ludas. Ellenőrizzük tehát rendszeresen kéményeinket abban az esetben is ha nem cseréltünk gázkazánt de kazáncsere esetében minden alkalommal célszerű a kéményeket átnézetni szakértő csapattal és az esetleges javításokat időben elvégezni, mielőtt komolyabb probléma vagy baj bekövetkezik.Miért fontos a kémények bélelése?

A különböző típusú gázkészülékeknél már több mint egy évtizede előírták a tégla kémények utólag történő bélelést, különösen igaz ez a kondenzációs gázkazánokra. A vegyes tüzelésű kéményeknél is előtérbe került a biztonság fokozása, a fűtés hatékonysága, mely béleléssel elérhető.

A gázzal, szénnel , ill. fával történő tüzelés során az égéstermékek között jelentős lehet a SO2 tartalom, ill. igen magas a CO2 koncentráció. A füst a kéményben haladva fokozatosan lehűl, páratartalma vízcseppekké kondenzálódik és a kémény falán kicsapódik. A víz a füstgázban lévő széndioxiddal szénsavat, a kéndioxiddal pedig erősen maró kénessavat alkot.

A nedves savas füst átnedvesíti a téglakéményeket, kikezdi annak anyagát. A bajt tetézi a kátrány és koromkirakódás a járatokban.

Szakember neve: 
Lebanov Károly
Telefonszám: 
+36309872967
Szavazás: 
Average: 4.5 (2 votes)
szaki.com - a magyar szakember kereső
Az itt megjelent tartalmak átvétele tilos, csak a portál képviselővel egyeztett módon lehet cikket vagy információt átvenni